Μίκυ Μυστήριο, μια σειρά που με σημάδεψε...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (10 Ψήφοι)

Μίκυ Μυστήριο

Τα δικά μου αγαπημένα βιβλία μυστηρίου στην παιδική μου ηλικία ήταν η σειρά της Disney, Μίκυ Μυστήριο, μια σειρά περιοδικών με τον Μίκυ σε ρόλο ντετέκτιβ σε ιστορίες νουάρ και μυστηρίου. Μια σειρά που σφράγισε την παιδική ηλικία εκείνου που το διάβαζε και έμεινε μέσα του ως μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ηλικίας με την αθωότητα και την αγνότητα που τη διακρίνει.

Δεν ήταν σελίδες με πρωταγωνιστή έναν παιδικό ήρωα, αλλά πραγματικές ιστορίες μυστηρίου που με κρατούσαν άγρυπνη και ανέβαζαν την αδρεναλίνη μου στα ύψη. Προσεγμένες ιστορίες, με σασπένς και εκρηκτικό φινάλε, αποτέλεσαν  τη δική μου παρθενική επαφή με τον χώρο του μυστηρίου, πριν ξεκινήσω να διαβάζω Αγκάθα Κρίστι στα εφηβικά μου χρόνια.

Μίκυ Μυστήριο

Η ατμόσφαιρα, ειδικά στον πρώτο κύκλο, ήταν ατμοσφαιρική και νουάρ, όπως οι παλιές καλές ταινίες του είδους. Ο Μίκυ Μάους, στο ρόλο του ντετέκτιβ με την εξαιρετική αντίληψη και ευστροφία του, πάντοτε καταφέρνει στο τέλος να επιλύσει τις πιο δύσκολες υποθέσεις, ξεσκεπάζοντας απατεώνες, κλέφτες και εγκληματίες.

Το Μίκυ Μυστήριο είναι ένα περιοδικό που σφράγισε την παιδική μου ηλικία, ακόμα και η παλαιότητα που φαίνεται στην όψη του περιοδικού για εμένα συμβολίζει μια εποχή που έχει περάσει, αλλά μένει μέσα μας αθάνατη, παντοτινά νέα και αγνή, χωρίς να σκεπάζεται ποτέ από το σκληρό και απαιτητικό σήμερα.

Μίκυ Μυστήριο

Αν έπρεπε να αναφερθώ και στα τεύχη εκείνα που ξεχώρισα, παρότι θεωρώ πως όλα είχαν μοναδικές ιστορίες, θα επέλεγα τα εξής: Η εξαφάνιση του Χάϋντ Ζέκε, Μίκυ Μάους εναντίον Μάδερ Λαβ, Στο μάτι του κυκλώνα, Ο χορός των βρικολάκων.

Μοναδική σειρά, αδιαμφισβήτητα, ιστορίες κορυφαίων δημιουργών που με ενέπνευσαν στο να επιχειρήσω να γράψω και εγώ τις δικές μου αστυνομικές ιστορίες. Όλα αυτά συνθέτουν μια παιδική ηλικία στην οποία υπήρξα πραγματικά παιδί και για αυτό είμαι υπερήφανη…

Μίκυ Μυστήριο

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.