Κάνε το πάθος σύμμαχό σου

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.87 (30 Ψήφοι)

Κάνε το πάθος σύμμαχό σου

Όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις, ό,τι κι αν σου υποσχεθούν πως θα σου προσφέρει αυτός ο δρόμος, αν δεν σε παθιάζει δεν είναι ο δικός σου και θα έρθει η μέρα που η ζωή θα σου φαίνεται βαρετή, μίζερη και άδεια. Για να  ξεκινήσεις το ταξίδι της επιτυχίας και για να το συνεχίσεις είναι πολύ σημαντικό να βρεις τι είναι αυτό που αγαπάς και λαχταράς πιο πολύ.

Φαντάσου πως τρέχεις προς την επιτυχία με τη δική σου άμαξα. Τα ηνία τα κρατάει η λογική σου. Όμως το άλογο που σέρνει την άμαξά σου είναι το πάθος. Το άλογό σου πρέπει να είναι δυνατό, αλλιώς η άμαξα δεν θα πάει πολύ μακριά. 

Σίγουρα έχεις δει ανθρώπους να οδηγούν μεταφορικά μια τέτοια άμαξα. Σίγουρα νοιώθεις ότι μια δύναμη παράξενη κάνει κάποιους ανθρώπους δυνατούς. Σχεδόν βλέπεις με βεβαιότητα ότι θα φτάσουν σίγουρα εκεί που θέλουν. 

Αυτός που οδηγείται από το πάθος του ξεχωρίζει. Ο ενθουσιασμός απλώνεται γύρω του και παρασύρει και τους άλλους. Τους κάνει να απορούν, τους κάνει να πιστέψουν, τους κάνει να συμμετέχουν, τους κάνει να νοιώσουν ότι και αυτοί μπορούν. 

Όταν κάποιος εργάζεται με πάθος μπαίνει σε κατάσταση «ροής». Όλη η προσοχή του είναι στραμμένη σε αυτό που κάνει αβίαστα. Το να πετυχαίνει τους στόχους του είναι μια συνεχής χαρά. Η ενέργειά του ρέει αβίαστα, γιατί ικανοποιεί μια εσωτερική ανάγκη του. Μέσα του νοιώθει περηφάνια. Εργάζεται και νιώθει ικανός, γιατί εργάζεται για κάτι σημαντικό.

Ωστόσο να θυμάστε πάντα όποιο και αν είναι το πάθος σας, θα πρέπει την αγάπη σας για αυτό να την ενισχύσετε με δουλειά. Για να τροφοδοτείτε συνεχώς το πάθος σας και να μένει ζωντανό, φροντίστε να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες και να αναπτύξετε  τις συμπεριφορές που απαιτούνται γι’ αυτό.

Δεν αρκεί να ονειρεύεστε. Τα όνειρά σας θα πάρουν σχήμα και θα γίνουν πραγματικότητα όταν περάσετε στη δράση. Όταν δουλέψετε με πάθος για τα όνειρά σας.

Όταν ρωτούσαν τον  Steve Jobs  για την συνταγή της επιτυχίας έλεγε «Κάνε αυτό που αγαπάς». Και συνέχιζε «Οι άνθρωποι με πάθος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο». Πίστευε πως το πάθος του για τη δουλειά του έκανε όλη τη διαφορά.

Τα τρία κλειδιά της Προσωπικής Ανάπτυξης Έφη Φλωτσίου
Το κείμενο που μόλις διαβάσατε αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Τα τρία κλειδιά της Προσωπικής Ανάπτυξης» της Έφης Φλωτσίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Το εξαιρετικό βιβλίο της συγγραφέως είναι υποψήφιο για τα βραβεία Public και μπορείτε να το ψηφίσετε εδώ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.