Τι κερδίζουμε όταν αγαπάμε τον εαυτό μας

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (18 Ψήφοι)

Τι κερδίζουμε όταν αγαπάμε τον εαυτό μας

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι τόσο ωφέλιμο και σημαντικό, που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή. Ας σταματήσουμε επιτέλους να βάζουμε τους άλλους πάνω από εμάς! Αν τα βρούμε με τον εαυτό μας, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Ναι, αλήθεια! Γιατί αρχίζοντας να τον αγαπάμε, επιτυγχάνουμε τα εξής:

Ανακτούμε τον έλεγχο της ζωής μας

Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε πάντα να ικανοποιούμε τους γύρω μας. Αν γίνουμε αυθεντικοί, αν αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και τα «θέλω» του, αν τον αγαπήσουμε περισσότερο, τότε θα συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες μας και θα έχουμε την επιλογή να τις ικανοποιήσουμε. Αντίθετα, όταν φοβόμαστε, νιώθουμε ενοχικά ή ντρεπόμαστε, οδηγούμαστε σε λάθος επιλογές και τελικά σε μονοπάτια καταστροφικά για τη ζωή μας.

Δίνουμε αγάπη στους σωστούς ανθρώπους

Όταν αγαπάμε το εαυτό μας και αρχίσουμε να ικανοποιούμε τις ανάγκες του, γεμίζουμε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση στον έρωτα και την αγάπη, αφού μπορούμε πλέον να αξιοποιούμε πιο σοφά τον χρόνο μας με τους ανθρώπους. Έτσι, σταματάμε να αναλωνόμαστε σε σχέσεις που δεν μας ταιριάζουν και κάνουμε πιο ασφαλείς επιλογές.

Παύουμε να επιζητούμε την αποδοχή

Αν επιζητούμε την αποδοχή των άλλων, οι πράξεις μας καθοδηγούνται από την ανάγκη να μας προσέξουν. Αυτό είναι κάτι που καταπνίγει την αυθεντικότητά μας κι έτσι καταλήγουμε σε θέση άμυνας. Όταν όμως αλλάζουμε τρόπο σκέψης και η επιβεβαίωση έρχεται από μέσα μας, παύει να μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων και επικεντρωνόμαστε στις ανάγκες και αξίες μας.

Λαμβάνουμε αποφάσεις με περισσότερο θάρρος

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, μπορούμε πιο εύκολα να αφήσουμε πίσω όσα δεν χρειαζόμαστε πια. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε γίνονται περισσότερο θαρραλέες και συνειδητές. Επιλέγουμε τι θα πράξουμε στη ζωή μας με γαλήνιο και αποφασιστικό τρόπο.

Περνάμε ευχάριστα ακόμα και μόνοι

Βρίσκουμε τον εαυτό μας πιο συμπαθητικό και αρχίζει να μας αρέσει η παρέα μαζί του. Έτσι, σταματάμε να γεμίζουμε τις μέρες μας με επαφές κάθε είδους και ανθρώπους που δεν μας αξίζουν, οι οποίοι στην πραγματικότητα μας αφήνουν εντελώς άδειους. Μπορούμε πλέον να κάνουμε περισσότερα πράγματα μόνοι και να το απολαύσουμε. Αποκτούμε βαθύτερη σχέση με τον εαυτό μας, κάτι που τελικά συμβάλλει στο να έχουμε πιο υγιείς σχέσεις και με τους άλλους, τους οποίους πλέον επιλέγουμε όχι επειδή βρισκόμαστε σε απόγνωση για ανθρώπινη επαφή, αλλά επειδή αξίζουν τον χρόνο που θα τους αφιερώσουμε. Κι αν ο σωστός άνθρωπος δεν έχει ακόμα εμφανιστεί, μπορούμε να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι αυτό να συμβεί, γιατί η πρόσκαιρη μοναξιά δεν μας στερεί πια την ευτυχία.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.