Σώστε τη σχέση σας με λίγο... savoir vivre!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

couple_fight_839445

Ως γνωστόν, οι καβγάδες σε μια σχέση δεν οδηγούν πουθενά και μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα. Απέναντι στο θυμωμένο άλλο σου μισό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο καυγάς προέκυψε εξαιτίας σου, αξίζει να ακολουθήσεις τα παρακάτω μυστικά του ερωτικού καυγά. Το savoir vivre του τσακωμών σε ένα ζευγάρι, είναι άκρως αποτελεσματικό και μπορεί να σε σώσει από έναν χωρισμό που δεν τον θέλεις.

1. Πες όσο πιο γρήγορα γίνεται: "Είσαι πολύ θυμωμένος ε;". Έτσι δείχνεις στον άλλον ότι αναγνωρίζεις το θυμό του, δεν τον αγνοείς και θέλεις να κάνεις κάτι για να μειώνεις τα νεύρα που του δημιούργησες.

2. Ζήτησέ του να σου πει με λεπτομέρειες πώς ακριβώς νιώθει και γιατί. Δείξε ότι νοιάζεσαι για εκείνον πραγματικά και ότι παίρνεις στα σοβαρά τα αισθήματα και τις απόψεις του.

3. Μην τον διακόπτεις και μην τον πιέζεις. Άκουσέ τον χωρίς να μιλάς και φρόντισε να τον αφήσεις να ξεθυμάνει εντελώς. Όσο πιο πολύ ξεφύγει από τα όρια της ευπρέπειας, τόσο πιο ανόητος θα νιώσει και τόσο πιο ανοιχτός θα είναι στο να τα βρείτε.

4. Φρόντισε να παραμείνεις ήρεμη, ό,τι και αν σου πει. Μην παίρνεις τοις μετρητοίς κάθε λέξη που σου λέει εν βρασμώ. Να θυμάστε ότι όλοι μέσα στο θυμό μας παραλογιζόμαστε και λέμε πράγματα που δεν πιστεύουμε. Άλλωστε, αφού λύσετε το εν λόγω πρόβλημα και ηρεμήσουν τα πνεύματα, μπορείτε να επανέλθετε σε κάτι που ειπώθηκε και να το ξεκαθαρίσετε ρωτώντας τον: «Το εννοούσες αυτό που είπες;».

5. Κάνε ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις για να αποκαταστήσεις τα πράγματα μεταξύ σας. Σχημάτισε μια ξεκάθαρη εικόνα του προβλήματος που προκάλεσε το λάθος σου, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να το διορθώσεις.

6. Άνοιξε κουβέντα μαζί του σχετικά με το τι θα ήθελε να γίνει από δω και μπρος. Αν έχει ηρεμήσει, θα μπορέσει να κάνει μια λογική συζήτηση μαζί σου. Διαφορετικά, δώστου χρόνο  για να ηρεμήσει

7. Πρότεινέ του πολύ συγκεκριμένα πράγματα που είσαι διατεθειμένη να κάνεις για να αποκατασταθεί η ηρεμία ή για να σε συγχωρέσει. Ένα μασάζ για παράδειγμα! Μπορεί να είναι "φτηνό" αλλά σίγουρα θα το σκεφτεί πολύ να σου αντισταθεί.

8. Συμφώνησε μαζί του για το πώς και πότε θα επανορθώσεις. Αρκεί όλα όσα υπόσχεσαι να είναι εφικτά. Διαφορετικά, ο δεύτερος καβγάς δεν θα αργήσει να έρθει!

9. Άρχισε άμεσα την εφαρμογή των υποσχέσεων που έκανες.

10. Αναρωτήσου: τι με δίδαξε αυτό το περιστατικό; Φυσικά, κι εφόσον τον θέλεις ακόμα, προσπάθησε ν' αποφύγεις την επανάληψη του ίδιου λάθους.

Πηγή: Περιοδικό «Λοιπόν»

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.