Σεξ και έρωτας: Ποιες είναι οι διαφορές;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Σεξ και έρωτας: Ποιες είναι οι διαφορές;

Το σεξ και ο έρωτας συγχέονται ουκ ολίγες φορές, αφού ταυτίζονται εντελώς μεταξύ τους. Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Η έκφραση «κάνω σεξ» στην ουσία αναφέρεται στην κάλυψη της βιολογικής ανάγκης κάποιου να συνευρεθεί ερωτικά, ακόμα και αν δεν τρέφει συναίσθημα για τον ερωτικό του σύντροφο.

Το να λέει κάποιος ότι «κάνει σεξ», στην ουσία σημαίνει ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η πράξη αυτή καθεαυτή η οποία δε συνοδεύεται πάντοτε και απαραίτητα από το συναίσθημα.

Από την άλλη, το να «κάνεις έρωτα», σημαίνει ότι έχεις αισθήματα αγάπης και στοργής για τον άνθρωπο με τον οποίο συνευρίσκεσαι. Το συναίσθημα έρχεται και ισορροπεί με την ορμή και τη βιολογική ανάγκη κάποιου.

Ο άνθρωπος που επιθυμεί να «κάνει έρωτα», βάζει σε προτεραιότητα το συναίσθημα και δεν επιθυμεί την ωμή και στεγνή σεξουαλική επαφή, απλά και μόνο για να αισθάνεται σεξουαλικά ενεργός.

Ο έρωτας μπορεί να είναι ένα συναίσθημα που να οδηγεί στη σεξουαλική πράξη, αλλά η σεξουαλική πράξη δεν είναι πάντοτε απαραίτητο ότι περιέχει συναίσθημα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.