Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες και ελέγξτε πανεύκολα τη χοληστερόλη!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες και ελέγξτε πανεύκολα τη χοληστερόλη!

Επειδή η χοληστερόλη αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καλό είναι να προσέχουμε ιδιαιτέρως τι τρώμε. Με μερικές μάλιστα αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες, μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να περιορίσουμε τους κινδύνους για την υγεία μας. Ακολουθούν παρακάτω μερικές χρησιμότατες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν πολύ αν επιθυμείτε να ελέγξετε και να χαμηλώσετε τη χοληστερόλη σας...

Περιορίστε:

- Τα ολόκληρα αυγά

- Το Βούτυρο, τις μαργαρίνες από υδρογονωμένα έλαια πλούσιες σε trans λιπαρά

- Τα λιπαρά τυριά (γραβιέρα, τσένταρ)

- Τα πλήρη γαλακτοκομικά (γάλα, κρέμα γάλακτος, σαντιγύ, γιαούρτι από πλήρες γάλα)

- Το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικο, σαλάμι)

- Τις βραστές και πολτοποιημένες σαλάτες

- Τις σάλτσες και τις σως

- Το ψωμί πολυτελείας

- Τα αρτοσκευάσματα πολυτελείας (κρουασάν, τσουρέκι)

- Τις πίτσες και τις τάρτες

- Τα λιπαρά γλυκά (πάστες, παγωτά)

- Τη σοκολάτα γάλακτος

- Τα ραφιναρισμένα δημητριακά

- Τα όσπρια χωρίς φλούδι

- Τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς

- Τα οινοπνευματώδη

- Τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη

- Τον καφέ και τα αναψυκτικά

Προτιμήστε:

- Μόνο τα ασπράδια

- Το ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο

- Αυτά που έχουν λίπος λιγότερο από 10% (ανθότυρο, cottage)

- Τα αποβουτυρωμένα ή τα ημιαποβουτυρωμένα

- Το ψάρι, το χοιρινό, τα πουλερικά και το κουνέλι μέχρι 200 γρ την ημέρα

- Τις φρέσκιες πράσινες σαλάτες

- Το ξύδι ή το λεμόνι

- Το ψωμί ολικής αλέσεως

- Τα αρτοσκευάσματα ολικής αλέσεως

- Τις χορτόπιτες

- Τα νηστίσιμα, τα ζελέ, τα γλυκά του κουταλιού, τις γρανίτες

- Τη μαύρη σοκολάτα

- Τα μη αποφλοιωμένα

- Ολόκληρο τον καρπό των οσπρίων

- Τους ανάλατους με το φλούδι

- Μόνο το κρασί

- Τα φρέσκα φρούτα με το φλούδι, το φυσικό χυμό (έως 2 ποτήρια)

- Τη σόδα, το μεταλλικό νερό, το πράσινο τσάι

Please publish modules in offcanvas position.