Τα μήλα βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, λένε οι ειδικοί

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Είναι αλήθεια ότι τα μήλα βοηθούν στο αδυνάτισμα και μειώνουν την κυτταρίτιδα;

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει η γνωστή λαϊκή ρήση και προφανώς κάτι ξέρει ο λαός που την επικαλείται όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός όμως από τις ασθένειες, αποδεικνύεται τώρα πως το εν λόγω φρούτο κάνει επίσης... πέρα τόσο τα περιττά κιλά, όσο και την κυτταρίτιδα.

Κι όμως, είναι αλήθεια! Το μήλο αποτελεί «σύμμαχο» για τη δίαιτά μας, λένε οι ειδικοί, υπογραμμίζοντας πως είναι καλό να βρίσκεται στην ημερήσια διατροφή μας και να καταναλώνεται μάλιστα με τη φλούδα. 

Οι λόγοι που είναι τόσο ωφέλιμο είναι οι εξής:

1. Έχει μικρή θερμιδική αξία και αποτελεί το ιδανικό φρούτο όταν κάνουμε δίαιτα, αφού ένα μήλο περιέχει περίπου 84% νερό. Έχετε μήπως στο μυαλό σας κάτι καλύτερο;

2. Η φλούδα του είναι πολύ θρεπτική, καθώς σε αυτή βρίσκεται η ουσία που ονομάζεται ουρσολικό οξύ. Η ουσία αυτή βοηθάει στο κάψιμο λίπους και επιταχύνει το αδυνάτισμα. Επιπλέον, βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

3. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και στην καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

4. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες κι έτσι τρώγοντας ένα μήλο πετυχαίνουμε να νιώθουμε αίσθημα κορεσμού για περισσότερο. Κάτι βέβαια που σημαίνει ότι θα καταναλώνουμε και λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας!

5. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι άνθρωποι που τρώνε ένα μήλο μία ώρα πριν το γεύμα τους, τείνουν να λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από αυτούς που δεν το επιλέγουν. Για την ακρίβεια, γλιτώνουν περίπου 190!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.