Είναι κακό για τη διατροφή μας να συνδυάζουμε όσπρια με φέτα;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Είναι κακό για τη διατροφή μας να συνδυάζουμε όσπρια με φέτα;

Κάποιοι θεωρούν ότι δεν είναι καλό τα όσπρια με τη φέτα να συνδυάζονται στην καθημερινή διατροφή τους κι έτσι αποφεύγουν να τα βάζουν μαζί στο τραπέζι. Εντούτοις, όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα αυτή η παντελώς λανθασμένη εντύπωση γίνεται η αιτία να χαθεί από το καθημερινό μενού ένας εξαιρετικός διατροφικός συνδυασμός με υπέροχη γεύση!

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι τα όσπρια αποτελούν πηγές φυτικής πρωτεΐνης χαμηλής βιολογικής αξίας κι έτσι δεν περιέχουν και τα 11 βασικά αμινοξέα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Αντίθετα, τα ζωικά τρόφιμα περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και άρα περιέχουν τα εν λόγω 11 αμινοξέα. Πρόκειται για όλα τα αμινοξέα που ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση από μόνος του να συνθέσει και συνεπώς πρέπει να προσλάβει από την τροφή.

Ως εκ τούτου, η φέτα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για να συμπληρώσουμε τα αμινοξέα όταν καταναλώνουμε όσπρια. Αν αποφεύγουμε να το κάνουμε, πολύ απλά ο οργανισμός μας δεν προσλαμβάνει τα αμινοξέα που χρειάζεται στη σωστή ποσότητα.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Το ότι ο συνδυασμός φακής και φέτας οδηγεί στην μη απορρόφηση από τον οργανισμό του σιδήρου που περιέχουν οι φακές, θεωρείτε ότι δεν είναι λόγος για να τον αποφύγουμε (τον συνδυασμό)?
Με λίγα λόγια, έχετε βάλει έναν πολύ γενικό τίτλο τη στιγμή που στο άρθρο αναφέρεστε σε μια μόνο πτυχή των συνδυασμών, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να μπορέσει κάποιος να βγάλει ένα τελικό συμπέρασμα. Και επιπλέον, δεν μας ενημερώνετε για την πηγή από την οποία αντλήσατε τις συγκεκριμένες πληροφορίες για να μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι όντως έγκυρες ή όχι.

Φιλικά,
Μαρία

Maria
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.