ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού! Θα χρειαστούμε: - 200 γρ. φουντούκια - 100 γρ. ζάχαρη - 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος - 125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου Πώς το κάνουμε: Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια…
4.56
Σπιτικό παγωτό μόνο με ένα υλικό και χωρίς θερμίδες

Σπιτικό παγωτό μόνο με ένα υλικό και χωρίς θερμίδες

Φτιάξτε τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και μόλις με ένα υλικό! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 4-5 μπανάνες ή όσες τέλος πάντων εσείς επιθυμείτε, ανάλογα με την ποσότητα παγωτού που θέλετε να κάνετε. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κομματάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη.…
5.00
Παγωτό σοκολάτα με Πτι-Μπερ

Παγωτό σοκολάτα με Πτι-Μπερ

Πρώτα-πρώτα, χτυπάμε στο μίξερ τα δύο κουτιά γάλα και τις βανίλιες με το Morfat για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ, ενώ στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα του…
4.60
Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πώς μπορείτε να το διαπιστώσετε…

Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πώς μπορείτε να το διαπιστώσετε…

Στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό είδη και ποιότητες μελιού σε ποικίλες τιμές, ωστόσο δεν είναι όλα τους 100% φυσικά, πράγμα που ίσως δεν μπορείτε να διακρίνετε με μια πρώτη ματιά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα, ώστε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε να ξέρετε. Προκειμένου να το…
4.50
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού σε μόλις 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού σε μόλις 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο. Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς. Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το…
4.63
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Αρχικά, ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά στον τρίφτη για να φύγει το λεπτό στρώμα της φλούδας τους και μετά τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε για 1 περίπου ώρα σε κατσαρόλα, ενώ στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε καθαρό νερό. Αμέσως μετά, τα αουρώνουμε ξανά και τα βράζουμε για ένα ακόμα 15λεπτο, ώστε να…
4.65
Ξεχωρίστε πανεύκολα τον κρόκο από το ασπράδι

Ξεχωρίστε πανεύκολα τον κρόκο από το ασπράδι

Σε περίπτωση που δεν έχετε ειδικό «κουτάλι» για να ξεχωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο, υπάρχει ένα πολύ καλό κόλπο για να το κάνετε και χωρίς αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού και τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα! Δείτε πως ακριβώς γίνεται στο παρακάτω…
4.80
Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αφού κοσκινίσουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.…
4.05
Δεν φούσκωσε το κέικ; Δείτε εδώ τι κάνατε λάθος…

Δεν φούσκωσε το κέικ; Δείτε εδώ τι κάνατε λάθος…

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο το κέικ που επιχειρήσατε να φτιάξετε δεν φούσκωσε αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα ο κόπος σας να πάει χαμένος, διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να έφταιξε για να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος. Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για μια τέτοια αποτυχία είναι οι εξής: 1. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε το…
4.94
Σως γιαουρτιού

Σως γιαουρτιού

Φίλε αναγνώστη, μόλις παρήγγειλες μια πίτα γύρο απ’ όλα και η κοπέλα σου 1 καλαμάκι κοτόπουλο; Σου παραπονιέται ότι είναι άνοστο; Μετράει τις μπουκιές σου; Τα νεύρα σου έχουν αρχίσει να τεντώνουν; Σου έχω τη λύση και για να σταματήσει την γκρίνια και για να σε βλέπει σαν τον ιδανικό άντρα (όχι φυσικά ότι δεν είσαι!).…
4.58
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, έτσι ώστε να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Καθώς…
4.67
Δύο βασικοί κανόνες για να σερβίρετε σωστά το κρασί στους καλεσμένους σας

Δύο βασικοί κανόνες για να σερβίρετε σωστά το κρασί στους καλεσμένους σας

Θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι και σκοπεύετε να συνοδεύσετε το φαγητό με κόκκινο ή λευκό κρασί; Αν ναι, θυμηθείτε τους δύο παρακάτω απλούς αλλά βασικούς κανόνες… Το λευκό κρασί πρέπει να σερβίρεται πολύ κρύο, οπότε θα πρέπει να το βγάλετε από το ψυγείο μόλις 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Απ’ την άλλη πλευρά, το κόκκινο…
5.00
Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα

Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις τελειώσουμε, το σκεπάζουμε από πάνω με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, παίρνουμε το ένα κομμάτι και το πλάθουμε στο μέγεθος του ταψιού που θα χρειαστούμε…
4.35
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Αρχικά, ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια στον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το κίτρινο μέρος του φλοιού. Μόλις το πράξουμε, κόβουμε ένα μικρό «καπάκι» από πάνω κι ένα από κάτω. Χαράσσουμε τη φλούδα σε 4-6 φέτες (ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών) και τις αφαιρούμε προσεκτικά. Τις τυλίγουμε σε μικρά ρολά και, με τη βοήθεια μιας…
4.73
Πώς να απομακρύνεις τη μυρωδιά του καμένου λαδιού μετά το τηγάνισμα

Πώς να απομακρύνεις τη μυρωδιά του καμένου λαδιού μετά το τηγάνισμα

Είναι αλήθεια ότι η μυρωδιά του καμένου λαδιού που μένει στην κουζίνα μετά το τηγάνισμα είναι απίστευτα άσχημη και ενοχλητική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και πολύ επίμονη, αφού η μυρωδιά συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο σπίτι για ώρες παρ’ ότι εσύ μπορεί να έχεις ανοίξει παράθυρα και μπαλκονόπορτες! Τι μπορείς να…
5.00
Το ξέρατε ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε;

Το ξέρατε ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε;

Πιθανότατα οι περισσότεροι δεν το γνωρίζατε (ούτε κι εμείς για να είμαστε ειλικρινείς!), αλλά το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα είναι κάτι που δεν συνιστάται. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νερό όχι μόνο δεν σκοτώνει τα βακτήρια, αλλά, αντίθετα, βοηθά στη μεταφορά ακόμα περισσότερων από την κουζίνα, το…
4.67

Πρόσφατα Δημοφιλή

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανάστατοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας μαζικών απολύσεων

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανάστατοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας μαζικών απολύσεων

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» μετά…
Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Δυσκολεύομαι να αποτυπώσω αυτά τα συναισθήματα. Δυσκολεύομαι να περιγράψω αυτόν τον πόνο.…
Πολυγλωσσία, γλωσσικά ρεπερτόρια, διαγλωσσικότητα στην εκπαίδευση

Πολυγλωσσία, γλωσσικά ρεπερτόρια, διαγλωσσικότητα στην εκπαίδευση

Η σύγχρονη γλωσσολογική έρευνα σχετικά με τη γλωσσική επαφή και τη γλωσσική αλλαγή αλλά…
Σταμάτα να φοβάσαι!

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να κάνεις κάτι καινούργιο.…
Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Πόσοι πιστεύετε ότι έχετε ξεχωρίσει αυτούς τους δύο όρους; Και αν το πιστεύετε, πόσο…

Τελευταία Θέματα

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Κάποτε οι αθλητές ήταν προσκολλημένοι στο σπορ με το οποίο γίνονταν γνωστοί και ελάχιστοι…

Στείλε το άρθρο σου

Please publish modules in offcanvas position.