Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
- tempo team
- ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Θα χρειαστούμε:
Πώς το κάνουμε:
Αρχικά, ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά στον τρίφτη για να φύγει το λεπτό στρώμα της φλούδας τους και μετά τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε για 1 περίπου ώρα σε κατσαρόλα, ενώ στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε καθαρό νερό. Αμέσως μετά, τα αουρώνουμε ξανά και τα βράζουμε για ένα ακόμα 15λεπτο, ώστε να ξεπικρίσουν εντελώς.
Μόλις κρυώσουν, κόβουμε το κάθε πορτοκάλι σε 8 κομμάτια και αφαιρούμε με ένα ψαλίδι ίνες και κουκούτσια. Ακολούθως, στρώνουμε εναλλάξ τη ζάχαρη με τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε στην άκρη όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε επίσης το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το βράσιμο.
Τέλος, αφού αφήσουμε το γλυκό μας να κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάσσουμε εκτός ψυγείου έως ότου το ανοίξουμε.