tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

( 4 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Κυριακή, 05.02.17 00:33
 

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

Θα χρειαστούμε:

-  200 γρ. φουντούκια
-  100 γρ. ζάχαρη
-  150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-  125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς το κάνουμε:

Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια στον φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων) και τα ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κάψει σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε λίγη ακόμη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τη χρησιμοποιήσουμε όλη και σχηματιστεί μια σκουρόξανθη καραμέλα.

Αδειάζουμε ακολούθως στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε για λίγο, προκειμένου να καλυφθούν από την καραμέλα και να ξεχωρίσουν μεταξύ τους, αλλά προσέχουμε να μην καθυστερήσουμε πολύ για να μην καεί η καραμέλα και μας πικρίσει.

Τοποθετούμε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα, με τρόπο ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σκληρό κομμάτι. Μόλις αυτό συμβεί, σπάμε το κομμάτι σε μικρότερα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ έως ότου γίνουν σκόνη και μετά πηχτή κρέμα (δηλαδή πραλίνα!).

Στο τελικό στάδιο, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βάζουμε μέσα ένα μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί). Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα της κουβερτούρας με την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς και γίνει πλέον χλιαρό, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

Αυτό ήταν! Η τέλεια πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε με την εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι έτοιμη, οπότε τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε και να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας. Δεν χρειάζεται ψυγείο, αλλά φροντίζουμε οπωσδήποτε να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Θα σπάσει ο ΠΑΟΚ το σερί του πρωταθλητή Ολυμπιακού;

Μια καινούργια εποχή έχει ξεκινήσει για τον ΠΑΟΚ από την περυσινή αγωνιστική σεζόν. Κατακτώντας το Κύπελλο, φέτος έχει βάλει πλώρη και για το Πρωτάθλημα! Και ενώ τα παιχνίδια της περιόδου τρέχουν ακόμα, βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα. ΠΑΟΚ,…

Διεθνές συνέδριο: Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και η επανεκτίμηση της επιστημονικής γνώσης

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ανακοινώνει το δεύτερο διεθνές συνέδριο του ερευνητικού προγράμματος «Science and Orthodoxy around the World» (SOW) που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και η επανεκτίμηση της επιστημονικής γνώσης» («Orthodox Christianity and…

Πώς μπορεί ένα παιδί να αγαπήσει τον αθλητισμό;

Ο αθλητισμός είναι μία μοναδική εμπειρία που βιώνεται εντελώς διαφορετικά από κάθε άνθρωπο. Η άθληση προσφέρει στο άτομο την ευκαιρία να καλλιεργηθεί σωματικά και ψυχικά, να κοινωνικοποιηθεί και να βελτιώσει τον εαυτό του. Το παιδί ως μία ευαίσθητη ύπαρξη που τώρα ξεκινάει το ταξίδι του στη ζωή, έρχεται κάποτε και αυτό αντιμέτωπο με τον…

Η αντίληψη του χρόνου ανάλογα με την ηλικία του ανθρώπου

Όταν αναπολείτε τις εποχές της νιότης σας, πολύ πιθανόν οι περισσότεροι από εσάς να έχετε την αίσθηση ότι ο χρόνος τότε κυλούσε αρκετά πιο αργά απ’ ότι σήμερα που μεγαλώσατε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει την επιστήμη πάρα πολλές φορές και έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες κατά καιρούς.…

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά ανοίγει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό!

Το ιστορικό αρ νουβό κτήριο της οδού Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζει από τις 8 Ιανουαρίου 2018 τα εκθέματα ενός μοναδικού Μουσείου που έρχεται να συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό και να το μυήσει στα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων. Τα επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής…

Νέες άδειες για καζίνο σε Κρήτη, Μύκονο και Σαντορίνη

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο θα παραχωρήσει νέες άδειες λειτουργίας για καζίνο σε τρία νησιά: στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν οι εξής τρεις παράγραφοι στον νόμο 2206 του 1994: «Με απόφαση της ΕΕΕΠ χορηγείται άδεια λειτουργίας καζίνο στην Κρήτη, στη…

Back in Time

Αφιέρωμα: Μελίνα Μερκούρη (1920-1994)

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη - 18/10/1920) γεννήθηκε για…

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή

Όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να κάνουμε ένα αφιέρωμα για τις…

10 ταινίες και ο λόγος που άλλαξαν τη ζωή μου

1. Όσα παίρνει ο άνεμος Για την ανεπανάληπτη φράση της Katie Scarlett…

Θεόφ. Καΐρης, ο φιλόσοφος της νεότερης Ελλάδας που ξεπέρασε τα εσκαμμένα

Ο Θεόφιλος Καΐρης, ακολούθησε την μοίρα όλων των μεγάλων διανοητών,…

Η γλυκιά ανάμνηση της Μαλβίνας

Και ποιός δεν είχε παρακολουθήσει την Μαλβίνα Κάραλη στις μοναδικές…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent