Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

4.1666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.17 (18 Ψήφοι)

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

Θα χρειαστούμε:

-  200 γρ. φουντούκια
-  100 γρ. ζάχαρη
-  150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-  125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς το κάνουμε:

Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια στον φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων) και τα ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κάψει σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε λίγη ακόμη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τη χρησιμοποιήσουμε όλη και σχηματιστεί μια σκουρόξανθη καραμέλα.

Αδειάζουμε ακολούθως στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε για λίγο, προκειμένου να καλυφθούν από την καραμέλα και να ξεχωρίσουν μεταξύ τους, αλλά προσέχουμε να μην καθυστερήσουμε πολύ για να μην καεί η καραμέλα και μας πικρίσει.

Τοποθετούμε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα, με τρόπο ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σκληρό κομμάτι. Μόλις αυτό συμβεί, σπάμε το κομμάτι σε μικρότερα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ έως ότου γίνουν σκόνη και μετά πηχτή κρέμα (δηλαδή πραλίνα!).

Στο τελικό στάδιο, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βάζουμε μέσα ένα μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί). Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα της κουβερτούρας με την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς και γίνει πλέον χλιαρό, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

Αυτό ήταν! Η τέλεια πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε με την εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι έτοιμη, οπότε τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε και να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας. Δεν χρειάζεται ψυγείο, αλλά φροντίζουμε οπωσδήποτε να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Φαίνεται λαχταριστή αυτή η πραλίνα και λέμε να την κάνουμε σε λίγο.

Το μόνο που με απασχολεί είναι η συντήρηση. Βλέπω γράφει η συνταγή ότι διατηρείται εκτός ψυγείου αλλά για πόσες μέρες; Να υποθέσω ότι δεν κρατάει πάνω από 1-2 βδομάδες επειδή είναι χωρίς συντηρητικά;

Αν την έχει κάνει κάποιος άλλος ας ενημερώσει.

Κώστας Πολιτίδης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Θα τη φτιαξω στα μικρα να τους βαζω στο ψωμακι αντι για αγοραστη μερεντα.
Τρελαινονται να τρωνε ολες τις ωρες. Μπραβο σας που την ανεβασατε!!!

Νοτα
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αυτή να φτιάξω ή του Πετρετζίκη που έχετε εδώ?
http://www.tempo.gr/tropos-zwis/gastronomia/20633-pralina-fountoukiou-petretzikis

Ποια είναι πιο καλή όσοι τις δοκιμάσατε??

Δέσποινα Σ
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.