Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.56 (9 Ψήφοι)

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

Θα χρειαστούμε:

-  200 γρ. φουντούκια
-  100 γρ. ζάχαρη
-  150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-  125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς το κάνουμε:

Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια στον φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων) και τα ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κάψει σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε λίγη ακόμη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τη χρησιμοποιήσουμε όλη και σχηματιστεί μια σκουρόξανθη καραμέλα.

Αδειάζουμε ακολούθως στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε για λίγο, προκειμένου να καλυφθούν από την καραμέλα και να ξεχωρίσουν μεταξύ τους, αλλά προσέχουμε να μην καθυστερήσουμε πολύ για να μην καεί η καραμέλα και μας πικρίσει.

Τοποθετούμε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα, με τρόπο ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σκληρό κομμάτι. Μόλις αυτό συμβεί, σπάμε το κομμάτι σε μικρότερα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ έως ότου γίνουν σκόνη και μετά πηχτή κρέμα (δηλαδή πραλίνα!).

Στο τελικό στάδιο, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βάζουμε μέσα ένα μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί). Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα της κουβερτούρας με την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς και γίνει πλέον χλιαρό, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

Αυτό ήταν! Η τέλεια πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε με την εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι έτοιμη, οπότε τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε και να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας. Δεν χρειάζεται ψυγείο, αλλά φροντίζουμε οπωσδήποτε να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος.

Πρόσφατα Δημοφιλή

Πολυγλωσσία, γλωσσικά ρεπερτόρια, διαγλωσσικότητα στην εκπαίδευση

Πολυγλωσσία, γλωσσικά ρεπερτόρια, διαγλωσσικότητα στην εκπαίδευση

Η σύγχρονη γλωσσολογική έρευνα σχετικά με τη γλωσσική επαφή και τη γλωσσική αλλαγή αλλά…
Σταμάτα να φοβάσαι!

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να κάνεις κάτι καινούργιο.…
Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Άλλο σύντροφοι και άλλο συγκάτοικοι!

Πόσοι πιστεύετε ότι έχετε ξεχωρίσει αυτούς τους δύο όρους; Και αν το πιστεύετε, πόσο…
Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Από πολύ μικρή πίστευα ότι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» είναι κάτι σα νόμος. «Πρέπει…
Περί της προκαταβολής φόρου

Περί της προκαταβολής φόρου

Αυτή η ελληνική πατέντα είναι ένα από τα στοιχεία που κατέστρεψαν την επιχειρηματικότητα…

Τελευταία Θέματα

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Όταν τα eSports συναντούν τον παραδοσιακό αθλητισμό

Κάποτε οι αθλητές ήταν προσκολλημένοι στο σπορ με το οποίο γίνονταν γνωστοί και ελάχιστοι…
ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανάστατοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας μαζικών απολύσεων

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανάστατοι οι εργαζόμενοι εξαιτίας μαζικών απολύσεων

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» μετά…
Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Ράγισες και πόνεσα, έσπασες και πέθανα

Δυσκολεύομαι να αποτυπώσω αυτά τα συναισθήματα. Δυσκολεύομαι να περιγράψω αυτόν τον πόνο.…

Στείλε το άρθρο σου

Επιλογή Συντακτικής Ομάδας

Please publish modules in offcanvas position.