Είναι αλήθεια ότι δεν κάνει να τρώμε ψάρι με αυγό;

3.4615384615385 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.46 (13 Ψήφοι)

Είναι αλήθεια ότι δεν κάνει να τρώμε ψάρι με αυγό;

Σίγουρα οι περισότεροι από εσάς θα ακούσει να λένε ότι ο συνδυασμός ψαριού και αυγού είναι -για κάποιον ανεξήγητο λόγο- «απαγορευμένος». Είναι πράγματι γεγονός ότι πολλοί αποφεύγουν να τα μαγειρεύουν μαζί ή να τα βάζουν ταυτόχρονα στο τραπέζι τους, καθώς φοβούνται πως μπορεί να μπουν σε περιπέτειες.

Το παράδοξο της υπόθεσης, ωστόσο, είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι απολαμβάνουν μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα το ψάρι με τη μαγιονέζα, η οποία γίνεται με… αυγά. Περίεργο δεν είναι; Κι όμως!

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν στην πραγματικότητα; Είναι βλαβερό για την υγεία μας να καταναλώνουμε αυτά τα δύο τρόφιμα μαζί ή πρόκειται για μύθο; Υπάρχει περίπτωση να πάθουμε κάτι ή άδικα αγχωνόμαστε;

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός ψαριού και αυγού δεν απαγορεύεται, αλλά απλά θεωρείται «ύποπτος» για αλλεργίες. Κι αν σε μια σπάνια περίπτωση προκληθεί κάποια αλλεργική αντίδραση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να διαπιστώσουμε αν το «ένοχο» τρόφιμο είναι το ψάρι ή το αυγό. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πολύς κόσμος αποφεύγει επίσης να συνδυάζει το τυρί με το ψάρι.

Συνεπώς, άτομα που δεν είναι αλλεργικά δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από έναν τέτοιο συνδυασμό. Αντίθετα, άτομα που έχουν εμφανίσει τροφικές αλλεργίες κατά το παρελθόν, καλό είναι να αποφεύγουν να συνδυάζουν τέτοιου είδους «ύποπτα» τρόφιμα, εκτός κι αν έχουν συμβουλευτεί προηγουμένως τον αλλεργιολόγο τους.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.