Τα αναψυκτικά αποτελούν «φάρμακο» για τα γαστρεντερικά προβλήματα;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Τα αναψυκτικά αποτελούν «φάρμακο» για τα γαστρεντερικά προβλήματα;

Υπάρχει μια εντύπωση στον κόσμο ότι τα αναψυκτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των γαστρεντερικών προβλημάτων, ανακουφίζοντας από τις ενοχλήσεις, πράγμα που ωστόσο οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αυτή η λανθασμένη θεωρία έκανε την εμφάνισή της λόγω της χρήσης αναψυκτικών τύπου cola για την αντιμετώπιση της διάρροιας. Είναι γεγονός, αν και επιστημονικά ανεπιβεβαίωτο, ότι η κατανάλωση αναψυκτικού τύπου cola βοηθά στην καταπολέμηση της διάρροιας, αρκεί προηγουμένως να χτυπήσουμε το περιεχόμενο με σέικερ για να ξεθυμάνει και να απομακρυνθεί το ανθρακικό.

Πέρα όμως από αυτό το τέχνασμα του λαού, που απ' ότι φαίνεται φέρνει αποτέλεσμα, τα αναψυκτικά δεν έχουν καμιά ωφέλεια για την υγεία μας ή κάποιου είδους θεραπευτική δράση. Το μόνο που μπορούμε να αποκομίσουμε από την κατανάλωσή τους είναι πολλές περιττές θερμίδες εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν.

Αν είστε από εκείνους που αποφεύγουν τη ζάχαρη ή αρκούνται είτε σε μισή κουταλίτσα, είτε σε υποκατάστατα για τα ροφήματά τους, σκεφτείτε μόνο ότι ένα κουτάκι αναψυκτικό τύπου cola των 330 ml περιέχει 8,3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ή αλλιώς 35 γραμμάρια ζάχαρη.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.