Τα λίπη δεν βλάπτουν την υγεία μας...

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Τα λίπη δεν βλάπτουν την υγεία μας...

Πιθανόν να έχετε ακούσει κάποιους που λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τα λίπη στη διατροφή μας διότι δεν κάνουν καλό στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό δεν είναι και τόσο αληθές, καθώς χωρίς τα λίπη δεν μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό μας οι βιταμίνες A,D,E και Κ.

Παράλληλα, το λίπος είναι η απαραίτητη πρώτη ύλη για τη σύνθεση των ορμονών, οι οποίες επηρεάζουν κάθε μας λειτουργία: από το ρυθμό του μεταβολισμού μέχρι τη διάθεσή μας. Το λίπος είναι βασικό συστατικό των κυττάρων μας.

Ουσιαστικά, ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η αρνητική άποψη για το λίπος είναι εξαιτίας των κορεσμένων λιπών που περιέχουν τα ζωικά τρόφιμα, τα οποία έχουν αποδειχθεί βλαβερά για το καρδιαγγειακό σύστημα, όταν η κατανάλωσή τους υπερβαίνει το μέτρο.

Επίσης, τα λίπη παρέχουν πολλές θερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι η αυξημένη κατανάλωσή τους συμβάλλει στην παχυσαρκία. Για να έχετε  μια ισορροπημένη διατροφή, τα λίπη δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 30% των θερμίδων της καθημερινής μας διατροφής. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσοστού πρέπει να καλύπτεται από το ελαιόλαδο, ενώ τα κορεσμένα ζωικά λιπαρά δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10%.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Θα μας τρελάνουν τελικά. Τη μια μας λένε πως πειράζουν τα λίπη, την άλλη όχι.
Υπάρχει αλήθεια;
Νομίζω πως η μόνη αλήθεια είναι αυτή,
που είπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι:
"Πάν μέτρον άριστον"!!!

anghel
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.