Είναι πιο ελαφρύς ο καφές με γάλα;
- tempo team ΓΕΥΣΗ
Αν και πολλοί συνηθίζουν να βάζουν στον καφέ τους γάλα γιατί τον θέλουν πιο ελαφρύ, εντούτοις πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι στην πραγματικότητα το γάλα κάνει τον καφέ πιο βαρύ!
Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό της καφεΐνης με την καζεΐνη (πρωτεΐνη του γάλακτος). Η ένωσή τους δημιουργεί συσσωματώματα (αδιάλυτους θρόμβους), που είναι δύσπεπτα, καθώς δεν διασπώνται εύκολα από τα γαστρικά υγρά.
Φυσικά, το πόσο βαρύς θα είναι ο καφές με το γάλα εξαρτάται και από την ευαισθησία του κάθε ανθρώπου. Άλλωστε, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν έναν καπουτσίνο χωρίς να νιώσουν καμιά απολύτως ενόχληση.