Δύο βασικοί κανόνες για να σερβίρετε σωστά το κρασί στους καλεσμένους σας
- tempo team ΓΕΥΣΗ
Θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι και σκοπεύετε να συνοδεύσετε το φαγητό με κόκκινο ή λευκό κρασί; Αν ναι, θυμηθείτε τους δύο παρακάτω απλούς αλλά βασικούς κανόνες…
Το λευκό κρασί πρέπει να σερβίρεται πολύ κρύο, οπότε θα πρέπει να το βγάλετε από το ψυγείο μόλις 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Απ’ την άλλη πλευρά, το κόκκινο κρασί πρέπει να είναι ελαφρώς πιο δροσερό από τη θερμοκρασία δωματίου, γι' αυτό καλό είναι να το διατηρείτε εκτός ψυγείου και να το βάλετε να κρυώσει λιγάκι περίπου ένα τέταρτο πριν το σερβίρετε.