Σπιτική πραλίνα φουντουκιού σε μόλις 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη
- tempo team ΓΕΥΣΗ
Θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 230 γρ. ζάχαρη άχνη
- 45 γρ. κακάο
- 70 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο. Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς. Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θέλουμε.