Αληθεύει ότι το χοιρινό κρέας δεν είναι υγιεινό;
- tempo team ΓΕΥΣΗ
Η θεωρία ότι το χοιρινό κρέας δεν είναι υγιεινό και ότι θα πρέπει όσο γίνεται να αποφεύγεται είναι παντελώς λανθασμένη, καθώς στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια παρανόηση που προέρχεται από παλαιότερες εποχές, όταν το κρέας ψηνόταν στη φωτιά.
Έτσι, λοιπόν, το κρέας που δεν ήταν επαρκώς ψημένο γινόταν τότε η αιτία για την ευκολότερη μετάδοση ασθενειών, όπως η κυστικέρκωση, πράγμα που είχε οδηγήσει κάποιες θρησκείες να απαγορεύσουν εντελώς την κατανάλωση του χοιρινού κρέατος.
Φυσικά, στις μέρες μας η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, αφού τα ζώα επιβλέπονται σε χοιροστάσια και παράλληλα υπάρχουν πλέον οι δυνατότητες για να ψήνεται το κρέας τους πάντοτε καλά, σε αντίθεση με το μακρινό παρελθόν.
Εξάλλου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μία άπαχη χοιρινή μπριζόλα παρέχει λιγότερη χοληστερίνη από μία άπαχη μοσχαρίσια. Συγκεκριμένα, μια άπαχη χοιρινή μπριζόλα βάρους 113 γρ. παρέχει 81 mg χοληστερίνης, ενώ μια άπαχη μοσχαρίσια του ίδιου βάρους παρέχει 101 mg.