Οι δύο οικογένειες της ζωής μας

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Οι δύο οικογένειες της ζωής μας

Στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν δύο οικογένειες. Υπάρχουν οι πρώτοι γονείς, εκείνοι που μας φέρνουν στη ζωή και αναλαμβάνουν τη φροντίδα μας.

Μπορεί να είναι ένας πατέρας και μία μητέρα, μπορεί να είναι ένας παππούς και μία γιαγιά, μπορεί να είναι ένας πατέρας, μία μητέρα και οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός. Είναι οι άνθρωποι που δεν επιλέγουμε.

Μπορεί να είναι υπέροχοι, στοργικοί, φιλικοί, εχθρικοί, επικριτικοί, κακοί, εγωιστές, ανιδιοτελείς. Όμως δεν τους επιλέγουμε, αναγκαζόμαστε απλώς να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Η άλλη μας οικογένεια είναι όλοι οι άνθρωποι τους οποίους διαλέξαμε να μας συνοδεύσουν μέσα στο διάβα της ζωής.

Είναι οι φίλοι μας, οι γονείς των φίλων μας, οι συνεργάτες μας, όλοι εκείνοι που ακόμα και αν δεν είχαμε βιολογική συγγένεια, μας αγάπησαν και μας ήθελαν να υπάρχουμε στη δική τους ζωή.

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που μας αποδέχονται για αυτό που είμαστε ακριβώς, που μας αγαπάμε και μας βλέπουν τέλειους παρά τα ελαττώματά μας, είναι οι άνθρωποι εκείνοι που πάντοτε είναι έτοιμοι να μας στηρίξουν.

Έχουμε τελικά δύο γονείς και δύο οικογένειες. Η πρώτη είναι αυτή που δε διαλέξαμε και η δεύτερη είναι αυτή που επιλέξαμε και πορευθήκαμε μαζί της με βούληση και θέληση.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.