Η αξία του ονόματος για το παιδί

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Η αξία του ονόματος για το παιδί

Το όνομά μας σημαίνει περισσότερα από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το όνομά μας είναι ένα κομμάτι της ίδιας μας της προσωπικότητας, είναι και αυτό ένα αναπόσπαστο  μέρος του εαυτού μας.

Για το κάθε παιδί το όνομά του είναι κάτι σημαντικό. Του δείχνει πως αυτός είναι ένας ο τρόπος με τον οποίο τον αποκαλούν οι γονείς και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον. 

Οι διαμάχες που πολλές φορές υφίστανται μέσα σε οικογένειας για το όνομα του ίδιου αλλά και οι διάφορες λανθασμένες πρακτικές πολλών μελών της οικογένειας οι οποίοι προσφωνούν το παιδί με το όνομα που εκείνοι θέλουν, οδηγεί το παιδί σε εσωτερικό μπέρδεμα και το κάνει ένα μπαλάκι σε μία διαφωνία ορισμένων μελών της οικογένειας.

Το παιδί έχει τη δική του οντότητα και δεν πρέπει να μπερδεύεται ή να πληγώνεται συναισθηματικά, επειδή μπορεί διάφορα μέλη μέσα στην οικογένεια να θέλουν να δώσουν το δικό τους όνομα σε εκείνο. Για αυτό, ας σεβόμαστε την ευαίσθητη ψυχή του παιδιού.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.