Κατάθλιψη την έλεγαν…

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (6 Ψήφοι)

Κατάθλιψη την έλεγαν…

Κατάθλιψη την έλεγαν. Εκείνη την κυρία που στέρησε το χαμόγελό μου, εκείνη την αγωνία που έκανε την καρδιά μου να χτυπά δυνατότερα.

Κατάθλιψη την έλεγαν. Εκείνη τη λύπη που πάλευε με τη χαρά μέσα μου νικώντας τη για εκείνες τις ημέρες, εβδομάδες, μήνες.

Κατάθλιψη την έλεγαν. Και το χρώμα της ήταν μαύρο, διότι τα πάντα φαινόντουσαν μαύρα και άσχημα εξαιτίας της. Και ας ήταν όμορφα, δεν άφηνε τα μάτια και την καρδιά να το δουν. 

Κατάθλιψη την έλεγαν. Και προσπαθούσε εναγωνίως να με πείσει ότι είμαι άσχημη, ανίκανη, ανάξια. Για λίγο μπορεί να με έπεισε. Αλλά δεν ήθελα να της το επιτρέψω άλλο.

Κατάθλιψη την έλεγαν. Όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη, εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να με πείσει ότι είμαι άσχημη. 

Κατάθλιψη την έλεγαν εκείνη την επιθυμία να τρέξω στο μαξιλάρι, κάτω από τα σκεπάσματα και να κλαίω για ώρες αρκετές.

Η κυρία αυτή προσπάθησε να με πείσει ότι η ζωή δεν είναι όμορφη, ότι είμαι άσχημη, αδέξια, ανάξια να αγαπηθώ. Για καιρό πάλεψα για να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν ισχύει, να μην υποκύψω στη μανία της κυρίας αυτής να πάρει ότι όμορφο υπήρχε μέσα μου.

Ήθελα να αναμετρηθώ μαζί της και να βγω νικήτρια. Ήθελα να κοιμάμαι όμορφα και να κλαίω πια όχι από λύπη και φόβους, αλλά από χαρά. Τη νίκησα, την αντιμετώπισα ως κάποια που δεν είναι σημαντική. Τη νίκησα με χαμόγελο και πίστη όταν εκείνη ήθελε να με πείσει ότι τίποτα δεν είναι όμορφο.

Δε θα ήθελα κανένας να της επιτρέψει να έχει νίκες πολλές. Νικήστε τη λοιπόν, μην τη φοβάστε. Αδύναμη είναι, για αυτό προσπαθεί τόσο να σας πείσει. Όλα θα πάνε καλά!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.