Τα 6 βασικά συμπτώματα της κρυφής κατάθλιψης

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (20 Ψήφοι)

kryfh_katathlipsi_47839043.jpg

Όταν ένα άτομο έχει κρυφή κατάθλιψη, συνήθως προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά, χωρίς να παραδέχεται τη σοβαρότητα των συναισθημάτων του. 

Ελπίζει, μάλιστα, ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημά του και θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση και στην κανονικότητα της ζωής του. 

Είναι αλήθεια ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές, αλλά πρόκειται για σπάνια εξέλιξη. Πιο συχνά, το άτομο περνάει αθόρυβα για καιρό τον δικό του Γολγοθά, αποκρύπτοντας από τους πάντες τα πραγματικά του συναισθήματα.

Η απόκρυψη των πραγματικών συναισθημάτων μας είναι μια συνήθεια που προέρχεται πολλές φορές από τα παιδικά μας χρόνια. Στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες, τα παιδιά δεν μιλούν στους γονείς τους για τα συναισθήματά τους επειδή αφενός φοβούνται κάποια απροσμενη αντίδραση και αφετέρου για να μην τους επιβαρύνουν με επιπλέον προβλήματα. 

Έτσι, οι ενήλικες πράττουν πολλές φορές το ίδιο, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψή τους. Ως συνέπεια, οι γύρω τους δεν μαθαίνουν για τη σοβαρότητα της κατάστασης και αδυνατούν να τους προσφέρουν τη δέουσα στήριξη σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής τους.

Αν κάποιο κοντινό σας πρόσωπο περνάει μια τέτοια άσχημη στιγμή και φοβάται να σας μιλήσει, τότε τα παρακάτω 6 σημάδια θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε τι ακριβώς του συμβαίνει, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε:

1. Κάνει ασυνήθιστο ύπνο και αποκτά ξαφνικά περίεργες διατροφικές συνήθειες, που απέχουν σε μεγάλο βαθμό από αυτές που είχε μέχρι πρότινος.

2. Υποκρίνεται συνεχώς πως είναι χαρούμενος και πάντα δικαιολογείται όταν χρειαστεί να σας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν φαίνεται τόσο καλά.

3. Συχνά μιλά με λόγια που περιέχουν έντονα -και πέραν του φυσιολογικού- φιλοσοφικό περιεχόμενο. 

4. Κάνει μερικές φορές κάτι πολύ ακραίο και ασυνήθιστο, σαν να φωνάζει πως χρειάζεται τη στήριξή σας, αλλά αμέσως σπεύδει να δικαιολογηθεί δηλώνοντας ότι είναι καλά και δεν έχει κανένα πρόβλημα, απορρίπτοντας οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας.

5. Οι αντιδράσεις του σε συναισθηματικές καταστάσεις είναι πολύ πιο έντονες από το κανονικό. Μπορεί, για παράδειγμα, να αρχίσει ξαφνικά να κλαίει όταν βλέπει μια ταινία στην τηλεόραση.

6. Τέλος, ένα άτομο με κρυφή κατάθλιψη, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με λιγότερη αισιοδοξία από το φυσιολογικό.

kryfh_katathlipsi_4789203.jpg

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.