Τα κινητά τηλέφωνα γιατρών και νοσοκόμων αποτελούν φορείς βακτηριδίων;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)


mobile_doctor_128344b.jpgΤα κινητά τηλέφωνα γιατρών και νοσοκόμων είναι φορείς βακτηριδίων, τις περισσότερες φορές ανθεκτικών στα αντιβιοτικά, και μπορεί να αποτελέσουν πηγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων για τους ασθενείς, προειδοποιεί έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, για τις ανάγκες της οποίας πάρθηκαν δείγματα από τα χέρια και τα τηλέφωνα 200 γιατρών και νοσοκόμων που εργάζονται στα χειρουργεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, μόνο το 10% των γιατρών και των νοσοκόμων απολυμαίνουν τακτικά τα κινητά τους.

Περισσότερα από 95% των τηλεφώνων ήταν μολυσμένα με τουλάχιστον ένα τύπο βακτηριδίου, το 35% ήταν φορείς δύο τύπων βακτηριδίων και το 11% τριών τύπων βακτηριδίων, μερικά από τα οποία ευθύνονται για την πρόκληση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, που αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ευαίσθητους νοσηλευόμενους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials και πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Fatma Ulger του πανεπιστημίου Ondokuz Mayis της Τουρκίας.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.