Άγχος: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Μάθετε τι προκαλεί άγχος και με ποιους τρόπους μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Στα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι έρχονταν αντιμέτωποι καθημερινά με επικίνδυνες καταστάσεις ή ακόμα και με το θάνατο και έπρεπε οπωσδήποτε να προστατευτούν.

Τις καταστάσεις αυτές το σώμα μας τις αντιμετώπιζε με μια συγκεκριμένη αντίδραση κατά την οποία η καρδιά χτυπούσε πιο δυνατά, οι κόρες των ματιών διαστέλλονταν και οι μύες τεντώνονταν για να βοηθήσουν το σώμα να αντιδράσει γρήγορα.

Πλέον, στη σημερινή εποχή, το σώμα μας ενεργοποιείται όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολία στο χειρισμό των απαιτήσεων της καθημερινότητας και συχνά κατακλυζόμαστε από ένα κύμα άγχους. Οι αιτίες που προκαλούν το άγχος είναι:

- Μια ασθένεια ή ένας θάνατος στην οικογένεια μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άγχους.

- Ένα διαζύγιο είναι μια αγχωτική κατάσταση, όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά.

- Η γέννηση ενός παιδιού προκαλεί συχνά άγχος.

- Η πίεση στη δουλειά προκαλεί προβλήματα άγχους.

- Τα συμπτώματα άγχους συχνά οφείλονται σε οικονομικά προβλήματα.

- Κάποιες θετικές καταστάσεις, όπως ένας γάμος, η αγορά ενός σπιτιού ή μια προαγωγή στη δουλειά μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

- Κάποιοι αγχώνονται πάρα πολύ ακόμα και με απλά καθημερινά ζητήματα, όπως τι να αγοράσουν για να μαγειρέψουν, τι να φορέσουν σε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, ή που να πάνε διακοπές.

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο γιατρός σας

Σε περίπτωση κάποιου από τα εν λόγω συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Μόλις εκείνος εντοπίσει το πρόβλημα, θα σας προτείνει τρόπους για να αντιμετωπίσετε τους διάφορους τομείς της ζωής σας που σας δημιουργούν άγχος.

Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όπως π.χ. σε θάνατο αγαπημένου προσώπου, μπορεί να σας προτείνει κάποιο αγχολυτικό φάρμακο για προσωρινή ανακούφιση. Επίσης, προκειμένου να απαλλαγείτε από το άγχος, είναι πιθανό να σας προτείνει τα ακόλουθα:

- Να επιλύσετε αυτά που σας προκαλούν άγχος. Αν αισθάνεστε ότι έχετε πάρα πολλά πράγματα να κάνετε, φτιάξτε μια λίστα με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, βάζοντές τις σε προτεραιότητα. Φροντίστε να μεταφέρετε κάποιες υποχρεώσεις σας, κανονίζοντας τις λιγότερο σημαντικές δουλειές για αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

- Η άσκηση οδηγεί τον οργανισμό σε απελευθέρωση χημικών ουσιών που ενεργούν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά. Ξεκινήστε μια δραστηριότητα που σας αρέσει, ίσως με κάποιο φίλο.

- Μην καταφεύγετε στα τσιγάρα και το αλκοόλ, που το μόνο που θα σας προσφέρουν είναι να αισθανθείτε χειρότερα. Προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε τα πρόχειρα φαγητά.

- Κάνετε διαλείμματα. Φροντίστε να έχετε μια ώρα καθημερινά για να διαθέσετε στον εαυτό σας. Πηγαίνετε έναν ήρεμο περίπατο, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή βγάλτε από την πρίζα το τηλέφωνο και διαβάστε ένα καλό βιβλίο, ένα περιοδικό, μια εφημερίδα κλπ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.