Ποιους κινδύνους κρύβει για την υγεία μας ο φούρνος μικροκυμάτων;

4 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (4 Ψήφοι)

Ποιους κινδύνους κρύβει για την υγεία μας ο φούρνος μικροκυμάτων;

Χωρίς αμφιβολία, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, καθώς «λύνει» τα χέρια μας σε πολλές περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι αλήθεια ότι «πληρώνουμε» με τίμημα την υγεία μας την όποια διευκόλυνση απολαμβάνουμε και αυτό διότι οι συνέπειες των μικροκυμάτων είναι βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παραδείγματος χάριν, τα μάτια είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στα μικροκύματα, αφού -σε αντίθεση με άλλες περιοχές του σώματος- δεν έχουν τα αιμοφόρα αγγεία για να διαλύσουν τη θερμότητα.

Παράλληλα, τρόφιμα που μαγειρεύονται ή ζεσταίνονται στα μικροκύματα μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας κατά την κατανάλωσή τους. Εκτός αυτού, χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, ενώ με τη δημιουργία επιβλαβών ενώσεων τα μικροκύματα κάνουν τα τρόφιμα ανθυγιεινά καθώς τα μόρια των τροφίμων παραμορφώνονται.

Παρακάτω διαβάστε τις βλαβερές συνέπειες των μικροκυμάτων:

- Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος

- Μειωμένη αντίσταση σε βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις

- Καταρράκτης

- Γενετικές ανωμαλίες

- Καρκίνος

- Άλλες σοβαρές ασθένειες

Περισσότερο βλαβερές συνέπειες του φούρνου μικροκυμάτων:

- Τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται με ταχύ ρυθμό

- Η αιμοσφαιρίνη μειώνεται σημαντικά

- Αύξηση του στρες εξαιτίας της αύξησης των λευκοκυττάρων

- Μείωση αντισωμάτων

- Προωθεί δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια

- Μείωση των λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια)

Σημείωση: Η απόκριση λευκοκυττάρων μπορεί να δείξει παθολογικά φαινόμενα όπως η δηλητηρίαση και οι κυτταρικές αλλοιώσεις.

Για την καλύτερη προστασία σας, κρατήστε απόσταση ασφαλείας από το φούρνο μικροκυμάτων όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία, κανόνας που επίσης θα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως τόσο τα παιδιά, όσο και οι έγκυες. Τέλος, θα πρέπει πάντα να τηρείτε τους κανόνες χρήσης που προτείνει ο κατασκευαστής.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να παρακαλέσω να μου στείλετε τις πηγές πληροφοριών για το παραπάνω άρθρο που αφορά στους φουρνους μικροκυμμάτων και τις βλαβερές συνέπειες από την χρήση τους.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

... επιπλέον, επί των φούρνων μικροκυμάτων, το άρθρο καταλήγει για την τήρηση των οδηγιών χρήσης του κατασκευαστή τις οποίες δεν τις γνωρίζω, αναρρωτιέμαι όμως,
α) εάν τηρώ κάποια πρέπουσα απόσταση όπως λέει το άρθρο δεν κινδυνεύω από την διαρροή μικροκυμμάτων από την χρήση του φούρνου; (σημειωτέον είναι καινούργιος)
β) το φαγητό που ζεσταίνω, δεν μαγειρεύω, στα μικροκύματα, κρατεί τα μικροκύματα και τις βλαβερές τους συνέπειες και μετά το τέλος του ζεστάματός του;
γ) εάν είναι τόσο βλαβεροί, παρ' όλη την ευκολία τους, γιατί τους πωλούν ακόμα στα καταστήματα και δεν έχουν απαγορευτεί από κάποιον οργανισμό υγείας, τον δικό μας ή κάποιον άλλο;;
θα εκτιμούσα μια νέα δημοσίευση ή ακόμα καλύτερα μια απάντησή σας στα ερωτήματά μου.

Σας ευχαριστώ

ΣΘ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.