Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τους πόνους από την αλλαγή του καιρού

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τους πόνους από την αλλαγή του καιρού

Πολύ συχνά οι αλλαγές του καιρού ταλαιπωρούν όσους πάσχουν από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, που οφείλονται σε μετατραυματικές αρθρίτιδες, πόνους στις αρθρώσεις, παλιά κατάγματα και άλλες τέτοιες παθήσεις.

Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν είναι πάρα πολλές, πράγμα που δεν επιτρέπει στην επιστημονική κοινότητα να βγάλει συμπεράσματα με απόλυτη σιγουριά, ωστόσο φαίνεται πως οι ειδικοί έχουν βρει μια καλή εξήγηση για το φαινόμενο να πονούν τα κόκκαλα και οι αρθρώσεις μια μέρα πριν έρθει η κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες μελέτες έδειξαν πως οι αυξημένοι πόνοι δεν οφείλονται ουσιαστικά στο κρύο ή την υγρασία, αλλά στην απότομη μείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης που προηγείται της κακοκαιρίας. Η σχέση είναι αντιστρόφως ανάλογη, αφού όσο πέφτει το βαρόμετρο, τόσο αυξάνονται οι πόνοι.

Όπως εικάζουν οι επιστήμονες, ο πόνος ενδεχομένως οφείλεται στη διαφορά πίεσης μεταξύ του περιβάλλοντος και των αρθρώσεων. Αν παρομοιάσουμε την άρθωση με ένα μπαλόνι, η φυσιολογική ατμοσφαιρική πίεση «σπρώχνει» αυτό το μπαλόνι από όλες τις μεριές. Το μπαλόνι θα διασταλεί σε περίπτωση μείωσης της ατμοσφαιρικής πίεσης. Φυσικά, μια φυσιολογική άρθρωση δεν πονάει όταν διασταλεί, ωστόσο μιια άρθρωση που έχει τραυματιστεί και έχει φθαρεί, ή που πάσχει από ρευματοειδή/ουρική αρθρίτιδα, είναι λογικό να μεταδώσει πόνο. 

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα; Οι πιο εύκολοι τρόποι, τους οποίους ενδεχομένως μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυαστικά, είναι οι εξής:

α) Ασκήστε εξωτερική πίεση στην άρθρωση που σας πονάει! Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε επιγονατίδες, επιστραγαλίδες, κάλτσες ή καλσόν ή κολάν, περικάρπια και γάντια από ελαστικό υλικό που μπορούν να ασκήσουν πίεση στην άρθρωση και να την ανακουφίσουν. Αν δεν έχετε κάτι πρόχειρο, δοκιμάστε να σφίξετε δυνατά έναν ελαστικό επίδεσμο και θα δείτε ότι ο πόνος θα μετριαστεί.

β) Η ζέστη μαλακώνει τον πόνο όπως αυτός μεταδίδεται μέσω του νευρικού συστήματος, οπότε χρησιμοποιήστε ένα ζεστό επίθεμα, μια θερμοφόρα, ή μια ηλεκτρική κουβέρτα. Ειδικά οι ηλεκτρικές κουβέρτες χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μια καλή και φθηνή λύση που θα σας ανακουφίσει αποτελεσματικά. Φροντίστε επίσης να βρίσκεστε όσο γίνεται σε ζεστό περιβάλλον και να ντύνεστε καλά. Αν πάσχετε από πόνο στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο άνω μέρος του κορμού, προφυλαχθείτε φορώντας κασκόλ ή μπλούζα τύπου ζιβάγκο.

Καλό είναι από κει και πέρα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να ζητήστε τη συμβουλή του διότι μπορεί να διαγνώσει καλύτερα το δικό σας πρόβλημα και ενδεχομένως να σας προτείνει τη χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής αν κρίνει ότι απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε το πρόβλημα αυτό είναι παροδικό και πως οι αρθρώσεις σας θα επιστρέψουν πάλι στο φυσιολογικό μόλις σταθεροποιηθεί ο καιρός, οπότε οι πόνοι σας θα υποχωρήσουν.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.