Σεμινάριο: «Η Τέχνη του να Ζεις» από 18 Ιουνίου μέχρι 13 Ιουλίου

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Σεμινάριο: «Η Τέχνη του να Ζεις» από 18 Ιουνίου μέχρι 13 Ιουλίου

Ένα άκρως ενδιαφέρον καλοκαιρινό σεμινάριο για όλους εκείνους που αναζητούν την Αλήθεια και την «Τέχνη του να Ζεις» διοργανώνει ο γνωστός καλλιτέχνης Θωμάς Κινδύνης και οι «Μορφές Έκφρασης» στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους του Χαϊδαρίου από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου. 

Με αφορμή την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ο ερμηνευτής του σπουδαίου αυτού έργου προσκαλεί όλους εμάς να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο «του γελοίου» για έναν καλύτερο κόσμο. Πώς; 

Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε την ζωή, με φαντασία και γνώση και αναλύοντας τις πτυχές της ανθρώπινης έκφρασης.

Δέκα ημέρες γεμάτες έκφραση και γνώση με σκηνικό έναν παραδεισένιο κήπο θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στα όνειρά μας.

Θωμάς Κινδύνης

«Η Ανατομία της Ανθρώπινης  Έκφρασης»

Από τις 18/6/2018 έως τις 13/7/2018 (Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 18:00-21:00), θα πραγματοποιηθούν τρεις δεκαήμεροι κύκλοι σεμιναρίων για την «Ανατομία της Ανθρώπινης Διάνοιας» με απλά, αυτοτελή, καθημερινά 3ωρα μαθήματα στο Βοτανικό Κήπο.

Μέσα σε ένα εξαίρετο φυσικό περιβάλλον θα αναπτυχθούν αλήθειες και καλλιτεχνικές δράσεις, που σίγουρα θα προκαλέσουν σκέψεις, προβληματισμούς αλλά και θα αναπτύξουν ικανότητες για μια καλύτερη ζωή.

Η κάθε μέρα θα περιλαμβάνει ένα αυτοτελές 3ωρο σεμινάριο που θα επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο και για τα άλλα δύο 10ήμερα. Έτσι, αν κάποιος χάσει μια ημέρα, θα μπορεί να την αναπληρώσει στην αντίστοιχη ημέρα του επόμενου 10ήμερου. 

Το κόστος της κάθε ημέρας ανέρχεται στο ποσό των 15 €. Αν όμως κάποιος θέλει να παρακολουθήσει όλο το 10ήμερο το ποσό ανέρχεται στα 135 €.

Αυτά τα σεμινάρια θα αποτελέσουν το έναυσμα δημιουργίας καινούριων ομάδων που θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο 2018 σε εβδομαδιαία βάση στο χώρο των Μορφών Έκφρασης (Αλκμήνης 13 Κ. Πετράλωνα). Εκεί, θα αναπτυχθούν με βιωματικό τρόπο θέματα όπως: επικοινωνία, αυτοπεποίθηση, ηθική και καταστάσεις ηθικής, πως θα αποτινάξουμε την αντιδραστική μας σκέψη με σκοπό να επιτύχουμε την Τέχνη του να ζούμε και να ευτυχούμε.

Η Τέχνη του να Ζεις

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στα καλοκαιρινά σεμινάρια στο Βοτανικό Κήπο είναι:

- 1η Ημέρα 18/6/2018

Χοροθεραπεία-Σωματική μνήμη με σκοπό να γνωρίσουμε το σώμα μας και τη δυναμική του. Με την κρούση ενός κρουστού οργάνου που θα δώσει κάποιον ρυθμό, οι συμμετέχοντες θα επαναλάβουν απλές κινήσεις που θα δίνονται από τον εκπαιδευτή με σκοπό να αναπτύξουν την ικανότητα της  προσοχής, της αποτύπωσης και της ανάπτυξης απλών ικανοτήτων του σώματος.

Μουσική θεραπεία: Ασκήσεις απλές φωνής και αναπνοής, που θα τις χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε να τραγουδάμε, να κρατάμε απλούς ρυθμούς με το σώμα μας αλλά και με κρουστά όργανα.

- 2η ημέρα 19/6/2018

Περί θεατρικής μάσκας: Παίζοντας με ανθρώπινους τύπους  και χαρακτήρες. Έτσι μαθαίνουμε πώς να εκφραζόμαστε, να γνωρίσουμε και να  ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να μάθουμε πως λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις.

- 3η ημέρα 20/6/2018

Αναλυτική & αντιδραστική σκέψη: Δύο διαφορετικές συνθήκες από τις οποίες εξαρτάται πολλές φορές η ικανότητα μας να βιώνουμε ευχάριστα ή δυσάρεστα τη ζωή. Θα αναλύσουμε με τρόπο πρακτικό το τι είναι η κάθε μια και πως μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε. 

- 4η ημέρα 21/6/2018

Η ανατομία ενός προβλήματος-Η Περιπέτεια της δράσης

- 5η ημέρα 22/6/2018

Η περιπέτεια της δράσης-Η προθυμία και η ικανότητα να αποτυπώνεις.

- 6η ημέρα 23/6/2018

Ταξιδεύοντας στον Χρόνο-Συναισθήματα και συναισθηματική νόηση.

- 7η ημέρα 24/6/2018

Πώς χειρίζεσαι το άγχος σου.

- 8η ημέρα 25/6/2018  

Το φαινόμενο της τσιχλόφουσκας.

- 9η ημέρα 26/6/2018      

Πώς να χειρίζεσαι δύσκολους ανθρώπους.

- 10η ημέρα 27/6/2018

Πώς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με επιτυχία.

Για τα άλλα δύο 10ήμερα θα επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα με την ως άνω σειρά.

Οι  εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Μορφές Έκφρασης
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
210-3464903, 210-3464002
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.morfesekfrasis.gr

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.