«Μορφές Έκφρασης»: Επανεκκίνηση του 5oυ Καλοκαιρινού Καλλιτεχνικού Camp

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

«Μορφές Έκφρασης»: Επανεκκίνηση του 5oυ Καλοκαιρινού Καλλιτεχνικού Camp

Ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση και τη μεγάλη επιτυχία του φετινού summer camp για παιδιά από 5-14 ετών, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και Ιούλιο στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, αποφασίστηκε η συνέχεια του από τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο θερινό καλλιτεχνικό σχολείο των «Μορφών Έκφρασης» του Θωμά Κινδύνη, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με τη φύση αλλά και με την Τέχνη. Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών και καλλιεργούν την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους και την επαφή τους με τη Φύση. 

Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10-15 ατόμων για τα μικρά παιδιά 5-10 ετών και 15-20 άτομα για τα μεγάλα παιδιά 11-14 ετών), τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας της κάθε ομάδας. 

Η επαφή των παιδιών με τις Τέχνες και τη φύση είναι ένα απαραίτητο στάδιο για την εσωτερική τους ανάπτυξη. Έτσι, 5η χρονιά φέτος για το καλλιτεχνικό μας Camp, και η προσοχή μας θα κινηθεί γύρω από τη Φύση, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Τη διαμόρφωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Θεατροπαιδαγωγός, Άννα Σεβαστή Τζίμα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θωμά Κινδύνη.

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. 

Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα φύλαξης μέχρι το αργότερο στις 4.00 μ.μ (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.).

Τα παιδιά παραλαμβάνονται καθημερινά από την είσοδο του Βοτανικού κήπου Διομήδους από τον υπεύθυνο του camp και στη συνέχεια τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος της ομάδας τους για να ξεκινήσει το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του 5ου Καλλιτεχνικού camp

Το καλλιτεχνικό camp ξεκινάει καθημερινά το πρόγραμμα του στις 9:00 το πρωί με τα λεγόμενα «παιχνίδια καλημέρας!», όπου όλα τα παιδιά συμμετέχουν για να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα, να προσανατολιστούν στον χώρο και φυσικά να αυξήσουν τη διάθεσή τους και το κέφι! 

Στη συνέχεια, ακολουθούν τα εργαστήρια. Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, τα παιδιά θα παρακολουθούν μέσα στην ημέρα 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει αφού είναι η ημέρα περιπάτου και παρατήρησης, καθώς έχουν σχεδιαστεί όμορφες δράσεις μέσα στον κήπο, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν στη φύση, θα φυτέψουν, θα γνωρίσουν πουλιά κ.α.

Τις Παρασκευές στις 2:00 μ.μ. ανοίγουν οι πύλες προς το κοινό για να παρουσιαστούν τα παιδικά έργα: μικρές παραστάσεις, εκθέσεις κ.α.

 Καθημερινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. όπου και αποχωρούν και όσα παιδιά δεν μένουν στην φύλαξη. Τα παιδιά που θα παραμείνουν θα φάνε και στην συνέχεια θα απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης αλλά και  με ελεύθερο παιχνίδι έως τις 4:00 μ.μ.

Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:

Θέατρο: Συναισθήματα, παραμύθια, μικροί ρόλοι, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμός, μικρά ποιήματα, γλωσσοδέτες.

Μουσική: Μουσικά παιχνίδια, μικρή ορχήστρα Orff, τραγούδι, εργαστήρι κρουστών, Μουσική & Φαντασία, Κατασκευές μουσικών οργάνων

Κίνηση: Δημιουργική Κίνηση, Παραδοσιακός χορός, Capoeira, Κίνηση και Φαντασία, Κίνηση & Επικοινωνία 

Εικαστικά: Εργαστήριο Ζωγραφικής, Γλυπτική, Μικροί ντετέκτιβ και αποτυπώματα, Εικαστικό εργαστήριο επικοινωνίας, Μάσκες, σκηνικά αντικείμενα.

Εργαστήρι Επικοινωνίας: Παιχνίδια επικοινωνίας, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες, παραδοσιακά παιχνίδια. 

Το 5ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp συνεχίζεται και για τις εξής περιόδους*:

Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1 ή 2 εβδομάδες.

• 1η εβδομάδα 27 – 31 Αυγούστου 2018

• 2η εβδομάδα 03 - 07 Σεπτεμβρίου 2018

*Καθημερινά υποδοχή των παιδιών από τις 8:00 π.μ.-8:50 π.μ./ Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος : στις 9:00 π.μ. έως τη 1:μ.μ.  Δυνατότητα φύλαξης έως τις 4:00 μ.μ.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες,
μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3464903 & 210 3464002.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.