Νέα μέθοδος χειρουργικής επέμβασης μαστού με τρισδιάστατη απεικόνιση

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Νέα μέθοδος χειρουργικής επέμβασης μαστού με τρισδιάστατη απεικόνιση

Μια νέα επαναστατική μέθοδος επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής του μαστού ήρθε στη χώρα μας, καθώς ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται στις επεμβάσεις η χρήση της Τρισδιάστατης Ιατρικής Απεικόνισης (Medical 3D Imaging) και Εκτύπωσης (Medical 3D Printing).

Είναι πράγματι εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής, καθώς πρόκειται για την εφαρμογή της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας σχεδίασης και κατασκευής με τη βοήθεια υπολογιστή.

«Σε συνδυασμό με την ακόμα νεότερη μέθοδο του 3D Printing, μπορούν να εφαρμοστούν στην ιατρική για την τρισδιάστατη ανασύνθεση, προσομοίωση και ανακατασκευή ανατομικών δομών, με σκοπό την ακριβή διάγνωση, τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και την κατασκευή διεγχειρητικών οδηγών», αναφέρει ο Διευθυντής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan, Δρ Ανδρέας Γραββάνης.

«Στα περιστατικά μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή, μέσω της τρισδιάστατης ανασύστασης της CT θώρακος και της CT κοιλίας της ασθενούς  έχουμε την δυνατότητα να υπολογίζουμε τον ακριβή όγκο του υγιούς μαστού καθώς και τον όγκο που μπορεί να προσφέρει ο κοιλιακός κρημνός για την αποκατάσταση», εξηγεί ο Δρ  Γραββάνης και προσθέτει:

«H μελέτη ολοκληρώνεται με την τρισδιάστατη φωτογραφία και την τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία μας οριοθετεί με ακρίβεια τη θέση, την προβολή αλλά και το σχήμα του προς αποκατάσταση μαστού. Με αυτή την μέθοδο μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, να μειώσουμε τον χειρουργικό χρόνο καθώς και να αποφύγουμε το δεύτερο χειρουργικό στάδιο για την επίτευξη συμμετρίας σε επιλεγμένους ασθενείς».

Το πλεονέκτημα της νέας τεχνολογικής μεθόδου

Η 3D φωτογραφία έχει εξίσου σημαντική εφαρμογή σε αισθητικά χειρουργεία αύξησης, ανόρθωσης και μείωσης μαστού προσφέροντας προσομοίωση τόσο στον χειρουργό όσο και στην ασθενή της υπάρχουσας κατάστασης και του δυνητικού χειρουργικού αποτελέσματος.

Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι διευκολύνει κατά πολύ τη συνεννόηση μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Η γυναίκα που έχει αποφασίσει να κάνει επανορθωτική ή αισθητική επέμβαση μπορεί βλέποντας την εικόνα της στην οθόνη να εξηγήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφήνεια στον χειρουργό τις επιθυμίες της και να του δείξει επί τόπου τις τροποποιήσεις που η ίδια θα επιθυμούσε να γίνουν στην μαστό της.

Κατόπιν ο χειρουργός προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις και δουλεύουν μαζί στην τρισδιάστατη απεικόνιση ώστε να καταλήξουν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα.

«Τονίζεται στην γυναίκα ότι πρόκειται για προσομείωση και όχι για πραγματικό αποτέλεσμα. Μέσα από αυτή την προσομείωση η ασθενής μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς του χειρουργείου και αποτελεί ευθύνη του πλαστικού χειρουργού να μεταφέρει ρεαλιστικές προσδοκίες στην ασθενή», καταλήγει ο Δρ Γραββάνης.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.