Τα τελευταία 10 χρόνια οι πεζοί περπατούν πιο γρήγορα απ’ ότι πριν

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

walkingfastbig.jpgΟι πεζοί όλης της γης κατά την διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων έχουν αρχίσει να περπατούν πιο γρήγορα. Τα αποτελέσματα έρευνας που έλαβε μέρος σε 32 πόλεις σε όλο τον κόσμο απέδειξαν ότι οι πεζοί έχουν αυξήσει την ταχύτητα με την οποία περπατούν κατά 10% σε σχέση με την περίοδο 1996-1997.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι πεζοί πιέζονται να περπατούν πιο γρήγορα από την τεχνολογική εξέλιξη με πρώτο «φταίχτη» το Ίντερνετ και τα κινητά τηλέφωνα που κάνουν τον κόσμο περισσότερο ανυπόμονο. Η μεγαλύτερη αύξηση έγινε στην Ασία η οποία γιγαντώνεται οικονομικά όσο καμία άλλη περιοχή του πλανήτη. Σε αυτές τις χώρες η ταχύτητα στο περπάτημα αυξήθηκε από 20% έως 30% σε σχέση με την δεκαετία του ’90. Είναι πλέον γνωστό ότι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης είναι οι ταχύτεροι περπατητές του κόσμου και σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι πολίτες της Κοπεγχάγης.

Η…γρηγορότερη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας είναι το Λονδίνο το οποίο είναι 12ο στην γενική κατάταξη, το Εδιμβούργο είναι 20ο και το Κάρντιφ της Ουαλίας 31ο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή ψυχολογίας και διευθυντή της Διεθνής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Χαρντφορντσάιρ Ρίτσαρντ Ουάισμαν: «Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο άγχος, ξοδεύουν όλο και λιγότερο χρόνο με τους φίλους τους και τους συγγενείς τους. Δεν έχουν χρόνο να ασκηθούν και να αθληθούν αλλά τρέφονται λανθασμένα ενώ πίνουν και καπνίζουν όλο και συχνότερα. Ακριβώς αυτές οι συνιστώσες οδηγούν σε ρίσκο την υγεία».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.