Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί προβλήματα γονιμότητας

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

ΚάπνισμαΟι γυναίκες που εισέπνεαν ως παιδιά ή και αργότερα στη ζωή τους τον καπνό από τα τσιγάρα τρίτων αντιμετώπιζαν στη συνέχεια μεγαλύτερες δυσκολίες να συλλάβουν και απέβαλαν συχνότερα σε σχέση με εκείνες που δεν ήταν εκτεθειμένες στον καπνό, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Οι ίδιοι είπαν ότι οι τοξίνες, που περιέχονται στον καπνό, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό των γυναικών και τα προβλήματα να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή τους.

Ο Λουκ Πεπόν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, ο Κένεθ Πιάτσα του αντικαρκινικού ινστιτούτου Roswell Park στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες τους πραγματοποίησαν τη μελέτη τους σε δείγμα 4.800 γυναικών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Roswell Park.

Στις γυναίκες αυτές ζητήθηκε να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις εγκυμοσύνες τους, τις προσπάθειες να συλλάβουν και τις αποβολές που τυχόν είχαν, καθώς και το ιστορικό καπνίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του παθητικού.

Συνολικά, το 11% των ερωτηθεισών ανέφεραν δυσκολία στο να συλλάβουν και περίπου το ένα τρίτο αυτών είχαν τουλάχιστον μια αποβολή, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Tobacco Control.

Οι παθητικές καπνίστριες είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να συλλάβουν και 39% περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν, αναφέρει η επιστημονική ομάδα.

"Τα αποτελέσματα της χρήσης καπνού και η έκθεση στον καπνό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραμένουν προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία γιατί το 15% των γυναικών συνεχίζουν να καπνίζουν και στη διάρκεια της κύησης, ενώ περίπου 43 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ είναι εκτεθειμένες στον καπνό τρίτων", επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Είναι πιθανό το παθητικό κάπνισμα να παρεμβαίνει στη φυσιολογική ορμονική λειτουργία, που επηρεάζει τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, τονίζουν οι επιστήμονες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη και στον τράχηλο της μήτρας.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.