Comic reader για Ubuntu

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.

Το BBCode είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Το [img] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Το [flash] είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Το [url] είναι ΑΝΟΙΧΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΚΛΕΙΣΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Comic reader για Ubuntu

Comic reader για Ubuntu

από Joker » Τρί Σεπ 07, 2010 11:46 pm

Στα μέσα της δεκαετίας του '80 είχαμε μια μικρή επανάσταση σε αυτό τον χώρο με την εμφάνιση underground καλλιτεχνών όπως είναι οι Alan Moore και Frank Miller που έφεραν μια μεγάλη ανανέωση στα εικονογραφημένα διηγήματα και μας χάρισαν μερικά από τα καλύτερα graphic novel όπως είναι τα Watchmen, V for Vendetta, Sin City, Hellboy.

Τα graphic novel στη ψηφιακή τους μορφή τα συναντάμε ως συνήθως σε συμπιεσμένα αρχεία τύπου .cbr και .cbz ενώ πιο σπάνια μπορούμε να τα βρούμε σε .cb7, .cbt, .cba. Στο Ubuntu θα βρούμε μερικά πολύ καλά προγράμματα ανάγνωσης, αρχειοθέτησης η προβολής μέσω διαδικτύου ψηφιακών comic. Τα καλύτερα από αυτά τα προγράμματα είναι:

Comix

Ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα ανάγνωσης εικονογραφημένων στο Linux γραμμένο σε GTK+ με αρκετές δυνατότητες, όπως η αρχειοθέτηση της συλλογής μας, η προβολή slideshow, η λειτουργία πλήρους οθόνης, η δημιουργία σελιδοδεικτών και δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης. Μπορεί να διαχειριστεί και εικόνες σε συμπιεσμένα αρχεία zip, rar ή tar.
Ιστότοπος: http://comix.sourceforge.net/

QcomicBook
Comic reader για το KDE γραμμένος σε Qt. Υποστηρίζει όλους τους γνωστούς τύπους αρχείων για comic ενώ έχει τη δυνατότητα για λειτουργία πλήρους οθόνης, δημιουργία σελιδοδεικτών καθώς και ένα πλήθος επιλογών διαχείρισης και προβολής των εικονογραφημένων μας. Του λείπει όμως η δυνατότητα δημιουργίας βιβλιοθήκης.

Ιστότοπος: http://qcomicbook.horisone.com/

CbrPager

Αρκετά απλός comic reader γραμμένος σε C. Υποστηρίζει αρχεία cbr, cb7 και cbr.
Ιστότοπος: http://tinyurl.com/yemksn9

Comic Plasmoid

Για όσους δουλεύουν σε KDE4 υπάρχει το πανέμορφο comic plasmoid. Υποστηρίζει μια μεγάλη βάση δεδομένων για δικτυακά comic μέσω kde-files.org που ανανεώνεται συνεχώς από την κοινότητα του KDE. Ευκαιρία λοιπόν για όλους να ανακαλύψουν αυτόν τον δημιουργικό χώρο των εικονογραφημένων διηγημάτων ακόμα και στη ψηφιακή τους μορφή.

Από περιοδικό Ubuntistas

Κορυφή