Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτόματων εγγραφών.

BBCode είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΚΛΕΙΣΤΑ
Περίληψη Θέματος
   

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: Σχολικά βιβλία τέλος;

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από kourkoumpinis » Παρ Οκτ 07, 2016 3:46 pm

Αφήστε τον ΟΕΔΒ. Από τους φοιτητές μόνο ξέρετε πόσοι συγραφείς-καθηγητές και εκδοτικοί οίκοι πλουτίζουν μέσω Εύδοξου?

Όλοι αυτοί να φανταστώ θα συνεχίσουν να πουλάνε?Τα βιβλία τους πάντως κανείς δεν τα διαβάζει,όλοι από σημειώσεις κάνουν μάθημα.

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από tr1990 » Τετ Απρ 20, 2011 4:51 pm

Για κάποιες δημόσιες υπηρεσίες όπως ο ΟΕΔΒ, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίζουν την λειτουργία τους και το κράτος οφείλει να τις στηρίζει για να συνεχίσουν το πετυχημένο έργο τους.

Re: Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από petrosk » Σάβ Δεκ 25, 2010 12:26 pm

Οι ωραίες εποχές πλησιάζουν στο τέλος τους. Αν μπορούμε θα αγοράζουμε και θα είναι όλα ok αλλιώς...

Το τσάμπα από το κράτος σχεδόν έχει πεθάνει. Οι φόροι ομως γιατι ανεβαίνουν αν δεν μας προσφέρει τιποτα; Ρητορικο το ερωτημα.

Σχολικά βιβλία τέλος;

Δημοσίευση από warning » Πέμ Νοέμ 25, 2010 2:55 pm

Tο τέλος του σχολικού βιβλίου… που διανέμεται δωρεάν στους μαθητές και αποτελεί τον οδηγό του εκπαιδευτικού, διαβλέπουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πίσω από την τακτική του υπουργείου Παιδείας το οποίο προωθεί την εκπόνηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων χωρίς καμιά πρόβλεψη για τη συγγραφή αντίστοιχου διδακτικού υλικού.
Στο μεταξύ όλα δείχνουν ότι το Νέο Λύκειο οδηγείται σε μακρά αναβολή, καθώς μόλις προ πενθημέρου ανατέθηκε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO «η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων Λυκείου-Λυκειακής εκπαίδευσης, με χρονοδιάγραμμα 50 ημερών και αμοιβή 50.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο εξάμηνο που υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μία από τις σημαντικότερες και εμβληματικού χαρακτήρα παροχές του κοινωνικού κράτους, την οποία καθιέρωσε ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού στη δεκαετία του ’60 όταν το ποσοστό αναλφαβητισμού στη χώρα ήταν θηριώδες και η ανέχεια εξωθούσε στη μετανάστευση το παραγωγικό της δυναμικό.
Το θέμα άνοιξε το καλοκαίρι ο σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων καταγγέλλοντας ότι με την πλήρη διοικητική και οικονομική διάλυση του ΟΕΔΒ μεθοδεύεται η κατάργηση της δωρεάν χορήγησης των διδακτικών βιβλίων.
Σημειώνεται ότι ο ΟΕΔΒ με δυναμικό 50 μόνιμων υπαλλήλων που του έχουν απομείνει μετά το κύμα συνταξιοδοτήσεων τη χρονιά που πέρασε, υλοποιεί το μεγαλύτερο εκδοτικό πρόγραμμα στη χώρα, παράγοντας ετησίως 1.200 τίτλους σε 45 εκατομμύρια αντίτυπα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος (70 λεπτά ανά αντίτυπο), τα οποία διανέμει σε 1.600 προορισμούς στην Ελλάδα και 600 στο εξωτερικό.

polispress.gr

Κορυφή