Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Ανακοίνωση εργαζομένων VODAFONE–WIND–VICTUS

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε

Ανακοίνωση εργαζομένων VODAFONE–WIND–VICTUS

Δημοσίευσηαπό manos33 » Πέμ Ιούλ 09, 2015 3:32 pm

Συνάδελφοι,

Όλοι βλέπουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια έκτακτη κατάσταση στην οικονομία και στις επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της ασφυξίας στην αγορά και την οικονομία – που πάει μαζί με τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των δανειστών. Σε κάποιες περιπτώσεις, πρόκειται για προσπάθεια των επιχειρηματιών να «τιμωρήσουν τους εργαζόμενους, επειδή ψήφισαν μαζικά ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου – και να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα ακόμα πιο σκληρό μνημονιακό καθεστώς. Σ’ αυτό συμβάλλει και η προσπάθεια αλλοίωσης του αντιμνημονιακού μηνύματος του ΟΧΙ, που επιχειρείται απ’ την κυβέρνηση (με κίνδυνο να υπογραφεί μια νέα συμφωνία με μέτρα μνημονιακού τύπου).

Όπως και να ’χει, είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούμε. Να μην επιτρέψουμε τα προβλήματα αυτά να τα πετάξουν στις πλάτες όλων εμάς που ζούμε απ’ τη δουλειά μας. Να υπερασπίσουμε το βιοτικό επίπεδο, εμάς και των οικογενειών μας. Αυτός είναι ένας δικός μας αγώνας, κανείς δεν θα δώσει λύσεις για μας αν δεν δράσουμε οι ίδιοι.

Γι’ αυτό χρειάζεται να δημιουργήσουμε άμεσα ένα δίχτυ προστασίας, μια Δομή Αλληλοϋποστήριξης, όλων των συναδέλφων, με στόχους:

Να διασφαλιστεί στην πράξη η ομαλή καταβολή των δώρων και μισθών, σε μετρητά, για να παρακαμφθούν οι επιπτώσεις της «τραπεζικής αργίας». Για τους εργοδότες και μετόχους μας, απαιτούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη προτεραιότητα και πρέπει ν’ ανταποκριθούν! Συγκεκριμένα:

- Στη Wind: η διοίκηση ανακοίνωσε την καταβολή του 75% του δώρου σε μετρητά (το υπόλοιπο στους τραπεζικούς λογαριασμούς).

- Στη Vodafone: το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του Ιουνίου και του δώρου καταβλήθηκαν σε μετρητά (το υπόλοιπο σε τραπεζικούς λογαριασμούς)

- Αυτές οι καταβολές σε μετρητά πρέπει να συνεχιστούν – και για τον μισθό του Ιουλίου (τουλάχιστον).

- Στη Victus: το ΔΣ του Σωματείου μας έχει θέσει στη διοίκηση την απαίτηση για μια άμεση αντίστοιχη λύση.

Nα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Αυτό συμπεριλαμβάνει και περιπτώσεις που ίσως επιχειρηθεί να δοθούν υποχρεωτικές άδειες, να ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων κ.λπ.
Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά όποια έκτακτη ανάγκη μπορεί να έχουν συνάδελφοί μας ή (μετακινήσεις, φάρμακα κ.λπ.)

Το ΔΣ θα προτείνει τα παραπάνω μ’ ένα πρόγραμμα δράσης στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15/7. Αλλά και άμεσα, σε κάθε χώρο δουλειάς, θα τα βάλουμε προς συζήτηση και προετοιμασία με όλους τους συναδέλφους. Το θεωρούμε απόλυτα απαραίτητο: γιατί, όπως και να εξελιχτούν τα πράγματα τις αμέσως επόμενες μέρες, αυτή η έκτακτη κατάσταση κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα τελειώσει. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι να προασπίσουν τα συμφέροντά τους απέναντι σε κάθε κίνδυνο και επίθεση.

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, 6:00 μμ, ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη)


Το Διοικητικό Συμβούλιο
manos33
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 3:37 pm

  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο Ελεύθερη Συζήτηση