Όχι άλλοι θάνατοι μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
manos33
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Ιουν 03, 2015 3:37 pm

Όχι άλλοι θάνατοι μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

Δημοσίευση από manos33 »

Αξιοπρεπείς δομές υποδοχής – Έμπρακτη αλληλεγγύη τώρα

Τις τελευταίες μέρες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω. Ανάμεσά τους 5 παιδιά και 1 γυναίκα. Λίγες μέρες πριν, έχασε τη ζωή του από πυροβόλο ανδρών της FRONTEX ένα 17χρονο προσφυγόπουλο και δεκάδες πέθαιναν κλεισμένοι σε φορτηγό ψυγείο στην Αυστρία.

Τα άψυχα κορμιά που ξεβράστηκαν στις ακτές του Αιγαίου δείχνουν τις εγκληματικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με επεμβάσεις και πολέμους, έχει διαλύσει ολόκληρες περιοχές, έχει ξεριζώσει απ’ τον τόπο τους χιλιάδες και χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες. Γι’ αυτούς, η «πολιτισμένη Ευρώπη» όχι μόνο δεν δίνει τα απαραίτητα κονδύλια για μια ανθρώπινη υποδοχή και ανακούφισή τους, αλλά εφαρμόζει μια σκληρή, ρατσιστική πολιτική. Με τη συνθήκη «Δουβλίνο 2», έχει κάνει τον ευρωπαϊκό Νότο αποθήκη ψυχών και τη Μεσόγειο υγρό τάφο – και μόνη «λύση» βλέπει στην ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, την ακόμα πιο σκληρή καταστολή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες, γιατί αποδέχονται αυτή την κατάσταση, εφαρμόζοντας μια αδιέξοδη πολιτική, υποστηρίζοντας όλες τις πολεμικές «σταυροφορίες» σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική κ.ά.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί μόνο με την κοινωνική αλληλεγγύη, βασισμένη όχι στα κροκοδείλια δάκρια των ΜΜΕ και των υψηλά ιστάμενων, αλλά στην ενότητα των εργαζομένων και καταπιεσμένων όλου του κόσμου. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί, δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια του στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Να υψώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας να μπει τέλος σ’ αυτό το ατέλειωτο ανθρώπινο δράμα, να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια και να φτιαχτούν επαρκείς υποδομές για την ανθρώπινη υποδοχή των μεταναστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
http://www.eniaioswmateio.gr - info@eniaioswmateio.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS
Απάντηση